12 Mart 2012 Pazartesi

FreeBSD Vakfı 2012 Bütçesi

FreeBSD Foundation - FreeBSD Vakfı 2012 bütçesi $595,350.00- olarak belirlemiş. Geçen yılın bütçesinin yaklaşık olarak iki katı olarak belirlenmiş durumda. Bütçe içerisindeki gider kalemlerinin $325,000.- bölümü doğrudan FreeBSD geliştirme çalışmalarına -donanım ve geliştirme- ayrılmış. Bu yıl için öngörülen bütçenin toplanabilmesi için FreeBSD Vakfı 2012 yılı bağış kampanyasını yıl başında başlattı. Bugüne dek yaklaşık $30,000.- bağış toplandı. Bu bağışlar FreeBSD Vakfı aracılığı ile farklı alanlarda proje kapsamında kullanılıyor.



FreeBSD Foundation - FreeBSD Vakfı, FreeBSD geliştirme sürecini desteklemek için kurulmuş kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Vakıf, bireysel ve kurumsal kullanıcıların yaptıkları bağışları toplayarak FreeBSD işletim sisteminin geliştirilmesinde kullanmaktadır. Bunun yanında yasal olarak FreeBSD projesini temsil etmekte olup gerekli durumlarda tüzel kişilik sıfatı ile sözleşmeler de yapmaktadır. Toplanan bağışlar, kapalı kaynak kodlu ve lisans anlaşması gerektiren ürün veya teknolojilerin FreeBSD'e aktarılmasını, örneğin JAVA gibi,  geliştirme sürecinde yararlanılan donanımı, çeşitli etkinliklere sponsor olmak, FreeBSD topluluklarına destek olmak ile basın ve halkla ilişkiler gibi faaliyetleri yürütmek için kullanılmaktadır.

Vakıf'ın yürüttüğü çalışmalara ait olan 2012 yılı bütçesi ve diğer belgelere internet sayfasından ulaşabilirsiniz. sayfasından erişebilirsiniz. FreBSD işletim sisteminin geliştirilmesine bağışlarınız ile katkıda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder