21 Mart 2011 Pazartesi

BSD MAG Mart 2011 Sayısı Yayınlandı

BSD ve BSD tabanlı işletim sistemleri ile ilgili teknik konuları ele alan BSD Magazine Mart 2011 sayısı yayınlandı. Mart 2011 sayısında önemli BSD projelerininde yer alan geliştiriciler yazıları ile yer alıyorlar. Geliştiriciler yürttükleri çalışmaları üzerine kendi deneyimleri ve birikimlerini okuyucular ile paylaşıyor. Josh Paetzel, Kris Moore, Ian Darwin ve Justin C. Sherrill Mart 2011 sayısında yazılarını okuyabileceğiniz isimlerden bazıları. Bunların yanında "nasıl" yazılarına da yer veriliyor. Ayrıca Rob Sommerville Drupal yazısının dördünci bölümünü, Brivaldo Junior FreeRADIUS, Guillaume Dualé, James P. Howard ile Girish Venkatachalam yazıları ile yer alıyor.

BSDCan 2011 programı duyuruldu

Düzenli olarak gerçekleştirilen BSD konferanslarından olan BSDCan konferansının 2011 programı Dan Langille tarafından duyuruldu. BSDCan 2011 konferansı eğitim ve konferans bölümlerinden oluşuyor. Konferanstan önceki iki gün, 11 ve 12 Mayıs, eğitim çalışmalarına ayrılırken, konferans ise 13-14 mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleşecek. Konferans ve eğitim programının kesinleşen bölümleri konferans sitesinde duyuruldu.

BSDinstall resmen (r219641) sysinstall(8) yerini aldı.

FreeBSD için standart kurulum ve yapılandırma aracı olan sysinstall(8) ile ilgili kılavuz sayfalarına bakacak olursanız, ömrünün sonuna geldiğini ve yerini başka bir uygulamanın alacağını okursunuz. Bir süredir sysinstall(8) yerini alacak uygulamanın ne olacağı üzerinde tartışmalar yapılırken, ilk aday olarak PC-BSD için geliştirilen pcSysinstall görülmüştü. Ancak proje çalışmaların bir süredir durması nedeni ile başka bir uygulama için arayışlar başlamıştı. Bunlardan birisi olan BSDinstall projesi idi. Proje geliştiricileri daha sonra pcSysinstall ekibi ile birlikte çalışacaklarını duyurmuşlardı. Ancak son gelişmelere bakıldığında halen pcSysinstall çalışmalarının en son 8 ay önce yapıldığı görüyoruz. BSDinstall projesi geliştiricisi olan Nathan Whitehorn ise çalışmalarına devam ediyor.