2 Aralık 2012 Pazar

BSD Talk 220:Eric Oyen

BSD Talk 220 bölümünde OpenBSD kullanıcılarından birisi olan Eric Oyen ile gerçekleştirilen röportaja yer veriyor. Eric Oyen, OpenBSD ile nasıl tanıştığını, kullanmaya nasıl başladığı, günlük yaşamında sunucu sistemlerden masaüstüne kadar farklı donanımlar üzerinde kurduğu ve kullandığı OpenBSD'nin beğendiği ve beğenmediği yanlarını kullanmakta olduğu Linux, Mac OS X vb ile karşılaştırarak anlatıyor. OpenBSD kullanırken hangi kaynaklardan yararlandığı, farklı kaynakları nasıl birlikte kullandığı, GTK+ tabanlı masaüstü tercihleri ile yapılandırması, donanım konusunda karşılaştığı ve geliştirdiği kişisel çözümlere kadar bir son kullanıcının OpenBSD ile nasıl çalıştığını/yaşadığını kendi ağzından dinlemek istiyorsanız, buyurun.

eniXma Ekim 2007 (Arşiv)

eniXma on üçüncü sayısı Ekim 2007'de yayınlandı. eniXma'nın ikinci yılının ilk sayısı içerisinde eniXMa'nın bir yıllık geçmişine bakış, ekran kartı sürücüsü kurulumunu kolaylaştırmayı amaçlayan envy, GNOME için CD/DVD yazma programı Brasero, eniXMa'nın hazırlanmasında kullanılan Scribus, arşivleme yazılımları olan Griffith ve GCStar, Mandriva 2008 tanıtımı, top ve htop, BASH kabuk programlama, pRmini - pcb programlama yazıları yer alıyordu. Aşağıdaki bölüm dergi internet sayfasının aslı ile aynıdır.

eniXma Eylül 2007 (Arşiv)

eniXma onikinci sayısı Eylül 2007'de yayınlandı. eniXma'nın ilk yılını tamamladığını gösteren "12. sayı"sı olarak arşivdeki yerini aldı. Bu sayıda medya oynatıcısı songbird, sanallaştırma yazılımı QEMU, otomobil yarışı oyunu olan Torcs, Türkiye'deki açık kaynak/özgür yazılım kullanıcılarının buluştuğu üç forum olan Linuxnet, Pardus ve Lapis tanıtımı, BASH kabuk programlama, Pic programlama yazıları yer alıyordu. Aşağıdaki bölüm dergi internet sayfasının aslı ile aynıdır.