23 Mart 2012 Cuma

FreeBSD Atölyesi ve OpenBSD Semineri

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği tarafından düzenlenen Özgür Yazılım ve Linux Günleri etkinliğinin on birincisi 30 - 31 Mart 2012 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenleniyor.  Bu yılki etkinliğin ana konusu yazılım olarak belirlenmişti. Etkinlikte seminerler ve  eş zamanlı olarak üç ayrı salonda ve bir laboratuvarda düzenlenen toplantı ve atölye çalışmaları ile gerçekleştirilecek.



Bu yılki etkinlikte bir atölye ve bir seminer ile katılıyorum. 30 Mart 2012 Cuma günü sabah saat 12:00-13:00, öğleden sonra ise saat 14:00-14:45 arası iki bölüm halinde FreeBSD Tanıtımı ve Kurulumu atölye çalışması gerçekleştireceğim. FreeBSD kurmak isteyenler eğer yanlarında bilgisayarlarını getirebilirse doğrudan bilgisayarlarına kurulum yapma olanağı elde edecekler. Önce bir sistemde kurmayı deneyeyim öğreneyim diyenler varsa atölye çalışmasına katılması yeterli olacaktır.

31 Mart 2012 Cumartesi günü de saat 16:00 - 16:45 arasında da OpenBSD Semineri vereceğim. OpenBSD nedir, nasıl kullanılır ve nerelerde kullanılır diye merak eden varsa buyursun, gelsin. Bu seminer de Salon 3'de gerçekleşecek.

Cuma ve Cumartesi günü bilgisayarla ilgilenmek ve BSD UNIX dünyasını tanımak istiyorsanız beklerim.

Seminer programının tam metni Özgür Yazılım ve Linux Günleri etkinlik sayfasından[1] edinilebilir. 

5 yorum:

  1. Bir terslik olmazsa oralarda olacağım... :)

    YanıtlaSil
  2. Beklerim, fırsat olur da görüşürsek iyi olur. :)

    YanıtlaSil
  3. What the heck? OpenBSD seminerinde görüşürüz :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir seminer oldu. Seneye tekrarı olur umarım.

    YanıtlaSil