15 Mart 2012 Perşembe

OpenBSD 5.1 için Sipariş Verebilirsiniz

OpenBSD Current 15 Şubat 2012 tarihinde BETA olarak Theo De Raadt tarafından etiketlenmiş ve cd imajlarında OpenBSD 5.1 BETA sürümü ftp sunucularında yerini almaya başlamıştı. Dün itibari ile de Theo De Raadt, misc@ ve announce@ e-posta listelerine yolladığı mesajı ile OpenBSD 5.1 CD siparişlerini kabul etmeye başlanıldığını duyurmuştu. Aynı mesajda OpenBSD 5.1 sürümü ile çıkacak olan şarkı “BugBusters” da sunucuya aktarılmıştı. Bazı yansılar halen güncel olmadığı için şarkıyı da OpenBSD sitesinden edinebilirsiniz.


OpenBSD 5.1, 1 Mayıs 2012'de kararlı sürümü duyurulduğunda OpenBSD Release Songs 5.1: Bug Busters yanında iki yeni şarkı daha, "Shut up and Hack" ile "Sonate aux insomniaques" yayınlanacak. Bunlara ek olarak da OpenBSD geliştiricileri şarkılarını topladıkları iki albümde  yayınlayacaklar.  Albümlerde geçmiş yıllarda yayınlanan OpenBSD Sürüm Şarkıları – OpenBSD Release Songs yer alıyor. Sırasıyla OpenBSD 3.0 – 4.1 ve 4.1 – 5.1 sürüm şarkılarının yer aldığı iki albüm “The Songs 3.0 - 4.0” ve “The Songs 4.1 – 5.1”. adını taşıyor. OpenBSD CD, albüm satışı yayında OpenBSD sitesinden OpenBSD ile ilgili kitapları da sipariş edebilirsiniz. Verdiğiniz siparişlerden elde edilen gelir de projenin sürekliliğini sağlayacaktır.

The Songs 3.0 - 4.0 Albümü The Songs 4.1 - 5.1 Albümü
5.1 Yeni neler var?
OpenBSD 5.1, bugüne dek 5.0'a yapılan BIND yamasını ve bazı iyileştirmeleri kapsıyor. Halen geliştirme aşamasında olduğu için 5.1'deki iyileştirmeler, güncellemeler ve yeniliklerin tam bir listesi henüz bulunmamakla birlikte bazı sürücüler ile pf üzerinde yapılan çalışmalar ilk olarak göze çarpanlar. 5.1'deki çalışmaların kısa bir özetini 5.1 sayfasından öğrenebilirsiniz.

5.1 için CD siparişi vermek için OpenBSD International Order Site veya OpenBSD Europe yararlanabilirsiniz.

3 yorum:

  1. OpenBSD sanatsal yönüde olan bir dağıtımmış, bayağı sevdim, bu da ileride kuracağım demektir. :)

    YanıtlaSil
  2. OpenBSD Release Songs çeşitli olaylara, kişilere vb ilişkin OpenBSD geliştiricilerinin veya daha genel oalrak topluluğunun tepkisini,bakış açısını vb yansıtır. E-posta listelerini ve olayları yakından izliyorsanız hangi şarkıda nelerin anlatılmak istendiğini kavrayabilirsiniz.;)

    YanıtlaSil
  3. Maalesef öyle olayları takip edece ing. yok ama siz böyle dedikçe olmadığınada üzüldüm.
    Fakat duygusal bir şeyler döndüğü kesin :)

    YanıtlaSil