21 Mart 2011 Pazartesi

BSD MAG Mart 2011 Sayısı Yayınlandı

BSD ve BSD tabanlı işletim sistemleri ile ilgili teknik konuları ele alan BSD Magazine Mart 2011 sayısı yayınlandı. Mart 2011 sayısında önemli BSD projelerininde yer alan geliştiriciler yazıları ile yer alıyorlar. Geliştiriciler yürttükleri çalışmaları üzerine kendi deneyimleri ve birikimlerini okuyucular ile paylaşıyor. Josh Paetzel, Kris Moore, Ian Darwin ve Justin C. Sherrill Mart 2011 sayısında yazılarını okuyabileceğiniz isimlerden bazıları. Bunların yanında "nasıl" yazılarına da yer veriliyor. Ayrıca Rob Sommerville Drupal yazısının dördünci bölümünü, Brivaldo Junior FreeRADIUS, Guillaume Dualé, James P. Howard ile Girish Venkatachalam yazıları ile yer alıyor.




FreeBSD Hakkında: Josh Paetzel

FreeBSD hakında bildiklerinizi ne kadar doğru? Bazen doğru bildikleriniz aslında eksik veya yanlıştır. Josh Paetzel FreeBSD hızlı gelişimi ile gözden karçıkdıklarımızı gösteriyor.

Dragonfly BSD Haberleri: Justin C. Sherrill

Dragonfly BSD ekibinden Justin C. Sherrill, yeni ve gelecek sürümlerdeki gelişmeleri bizlerle paylaşıyor.

OpenBSD Üzerinde VoIP Uygulamaları: Ian Darwin


VoIP uygulamlarının yagınlaşması ile birlikte BSD sistemlerde de uygulamalarını görüyoruz. Ian Darwin OpenBSD üzerinde Astersik kurulumunu ve yapılandırmasını ayrıntıları ile ele alıyor.

PC-BSD 9 Sürümünde Yeni Neler Var?

Masaüstü kullanıcıları esas alınılarak geliştirilen PC-BSD'nin 2011 sonlarına doğru çıkması beklenen 9.0 sürümünde ki yenilikleri geliştirici ekişbinden Kris Moore anlatıyor. Yenilikler arasında artık KDE standart masaüstü olmaması ve PBI yeni sürümü ile gelmesi söz konusu. Diğer ayrıntıları yazıda bulabilirsiniz.

FreeBSD'de Drupal Kurulumu-4: Rob Somerville

Yaygın olarak kullanılan içerik yönetim sistemlerinden Drupal'ın FreeBSD üzerinde kullanımı esas alana yazının bu bölümünde Drupal Takvim modülünü kullanarak bazit bir uygulama hazırlanması ele alınmış.

FreeBSD'de OpenLDAP ve FreeRADIUS İle Kullanıcı İşlemleri: Brivaldo Junior

802.11x ağınızdaki kullanıcıları FreeRADIUS ve OpenLDAP kullanarak, MSCHAPv2 protokolü ile diğer uygulmalara gerek kalmadan ağınıza bağlayabilirsiniz.

Alix Kartlar Üzerine OpenBSD Nasıl Kurulur? :Guillaume Dualé

Sistem yöneticilerinin işe yarayacak bir yazı. OpenBSD göülü sistem olarak ALIX kartlatr üzerinde kurarak ağınızı internetten gelen tehditlere karşı koruyabilirsiniz.

Git ve Mercurial Sunucularının Kurulması: James P. Howard, II

Yazılım Projelerini yönetmek için çeşitli araçlar kulanılır. Bunlardan en yaygın olanları SVN ve CVS olmakla birlikte günümüzde yaygın olarak mercurial ve Github kullanılmaktadır. BSD sisteminizde bu iki sistemi kurup yapılandırarak kendi proje yönetim altyapınızı oluşturabilirsiniz.

Harika Blender: Sufyan Bin Uzayr

Blender ile tanışmak isteyenler için giriş seviyesi bir yazı. Sadece Blender tanıtmakla kalmayıp aynı zamanda kullanımına da başlangıç yapabilirsiniz.

Kullanışlı OpenBSD Araçları: Girish Venkatachalam

OpenBSD sisteminizde yer alan, sisteminizi kolaylıkla yapılandırmanızı ve yönetmenizi sağlayan araçlardan bazıları ele alınıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder