13 Ekim 2010 Çarşamba

BSD Magazine Ekim 2010

BSD Magazine 2008 yılında yayın hayatına başladı. Yıllık abonelik ücretini ödeyerek posta kutunuza ve/veya e-posta hesabınıza iletilen bir dergi zaman içinde ücretsiz olarak edinebileceğiniz ve sadece e-posta adresinizi verek abone olabileceğiniz bir dergiye dönüştü.

*BSD işletim sistemi ailesini tercih eden kullanıcıların ilgisine çekebilecek olan sistem yönetiminde, nasıl yapılır belgelerine dek geniş bir yelpazede bir çok konuyu ele alan BSD Magazine dergisi bu ay yeni konuları ele alıyor.




Ekim 2010 sayısınnda yer alan konular şöyle:

  • FreeeBSD Sistemlerde Drupal İçerik Yönetim Sisteminin Kurulumu ve Yapılandırması - Bölüm 1
    Drupal, yaklaşık olarak 6000 modüle sahip olan ve PHP ile yazılmış bir içerik yönetim sistemidir. Dries Buytaert tarafından ilk olarak geliştirilmeye başladığından bu zaman bir çok geliştiriciyi ve kullanıcıyı bir aray getirip büyük bir topluluk da yaratmış uygulamalardan birisidir. Yapısı gereği öğrenmesi görece olarak zor olsa da esnekliği ve uyarlanabiliği dikkata alındığında çok sayıda ziyaretçiye sahip olan sistelerin alt yapısında yaygın olarak kullanılmaktadır.R ob Sommerville bu ilk bölümde temel bir FreeBSD  sistem kurulumu üzerinde Drupal kurulumun gerçekleştirilmesi için gerekli olan ilk adımları ele alıyor.
  • OpenBSD ile VPN Kurulumu
    VPN-Virtual Private Network, farklı yerlerde bulunan ağlar arasında, internet üzerinden veya diğer bir güvensiz ağ üzerinde güvenli bağlantılar kurularak özel ve kapalı bir ağ kurulmasını sağlar. VPN'ler giderek daha da yaygınlaşmaktadır. Bu da kurumların özel ağlarını birbirine bağlayarak tek bir ağ üzerindeymişçesine çalışmaya doğru ağ yapılarını düzenlemelerini teşvik etmektedir. Böylelikle farklı yerlerde bulunan çalışanlar ve kullandıkları bilgisayarlar aynı ofis içerisindeymişçesine kullanılabilmekte ve kurumsal kaynaklar kolaylıkla gerektiğinde erişilebilir kılınmaktadır.
  • FreeBSD'de Kapalı Kaynak Kodlu Donanım Sürücülerini Kullanmak
    Bir erişim noktası ile kablosuz ağ kartının karşılaştırmalı olarak ele alarak birbirine göre üstün yanlarını da belirtiyor.
  • I.T.Sertifikaları ve Önemi




Keyifli okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder