16 Temmuz 2012 Pazartesi

OpenBSD CVS Gelişmeleri Twitter Hesabınızda

Açık kaynak topluluğunda hackatlon kavramı geliştiricilerin önceden belirlenmiş olan bir yerde bir araya gelerek belirli bir süre için önceden belirlenmiş bir konuda birlikte geliştirme çalışmalarını yürütmesi olarak bilinir. Bu çalışmalar BSD topluluğu içerisinde sıklıkla gerçekleştirilir. Bu etkinlikler genelde teknik toplantılarda – BSD Convention – gerçeklştirildiği gibi örneğin BSDCan, ASIA BSDCon gibi, bunlar dışında da gerçekleştirilir. OpenBSD Hackatlon olduğu gibi .




OpenBSD geliştirici topluluğu yılda bir defa bir araya gelerek bir hackatlon gerçekleştirirler. Bu yıl düzenlenen hackhatlon özel bir konu ile sınırlandırılmayıp serbest bırakıldı. Genel olarak belirlenen hackatlon etkinliklerinde geliştiriciler serbest bırakılır. Geliştiriciler yazdıkları kodu CVS aktararı ve gerçekleşen her düzenleme e-posta listesine bildirilir. Bu bildirme işlemi OpenBSD geliştirme sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. OpenBSD kullanıcıları ve geliştiricileri içinde bu e-posta mesajları önemlidir. Bu yıl düzenlenen hackatlon Budapeşte'de 7 – 14 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. 



Geliştirilen hackatlon'a katılan Andrew Fresh e-posta mesajı yazmak ve yollamak yerine yapılan her değişikliği hackatlon'a katılmayanlar için kolaylaştırmak için bir PERL programı yazarak Twitter'e aktardı. Kod halen çalışır durumda olup e-posta listesine gelen her mesajı işleyerek twitter üzerinden izleyicilere aktarıyor.

Eğer e-posta ile gelişmeleri izle(ye)miyorsanız ama twitter olsa iyi olurdu diyorsanız aşağıdaki twitter hesaplarını izlemeyerek gelişmeleri yakından izleyebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder