30 Aralık 2011 Cuma

Bir hediye de benden olsun

Yeni yıla bir gün kaldı. Sevdiklerinize, değer verdiğiniz insanlara, sizin için önemli olan insanlara hediyeler aldınız. Hediyelerinizi ya verdiniz ya da yılbaşı akşama vereceksiniz. O özel insanları sevindirmek, mutlu etmek ve yüzlerindeki tebessümü görmek sizin için paha biçilemez bir mutluluktur. Belki de sadece özel insanlara verdiğiniz hediyeler ile sınırlı da değildir yaptıklarınız. Dünyayı daha güzel bir yere dönüştürmek için çalışan insanları da destekliyor olabilirsiniz. Bunu maddi manevi bir çok farklı yoldan yapıyorsunuzdur. Yaptıklarınız sadece kendiniz için değil aynı zamanda çevrenizdekiler, hatta belki de tanışmadığınız, tanışamayacağınız birilerinin hayatlarına bir katkıda bulunmak için yapıyorsunuzdur. Bilmediğiniz, görmediğiniz birilerinin yaşamında bir katkıda bulunmak da sizi mutlu ediyordur.


Bugün yeni yıla sadece bir gün kalmışken verdiğiniz hediyeler, yaptığınız bir küçük bağış, başka insanların yaşamında bir fark yaratmak adına yaptığınız küçük ama onlar için büyük adımlardır. Bu siteyi düzenli olarak izleyenlerdenseniz benim gibi özgür/açık kaynak kodlu yazılım kullanan birisi olmanız olasıdır. Yeni yıla sadece bir gün kaldı. Cebinizde kalan bir kaç kuruşu günlük yaşamınızda, işinizi yaparken veya başka bir nedenle kullandığınız bir veya bir kaç özügr yazılım projesini maddi olarak desteklemek için kullanabilirsiniz.

Yapacağınız bağış – ne kadar olduğu önemli değil – bir geliştiricinin veya ekibin daha fazla zamanlarını geliştirdikleri yazılıma bir kaç saat daha fazla zaman ayırmalarına katkıda bulunacaktır. Bu zaman bir hatanın düzeltilmesine, bir problemin giderilmesine, sunucu ve barındırma hizmetleri giderlerinin karşılanmasına belki de bu insanlardan birisinin ailesine bir kaç saat daha fazla ayırmasına veya bu insanların arttırdıkları bir kaç kuruş ile bir başka projeye destek vermelerini sağlayabilir.

Yeni yıla bir gün kalmışken bir veya bir kaç açık kaynak/özgür yazılım projesine yapacağını bir bağış ile çok şeyi değiştirmezsiniz ama yapacağınız katkı ile çok kişin yaşamını değiştirebilirsiniz.

Bu yıl sona ermeden ben OpenBSD, FreeBSD ve Debian Administrator’s Handbook projelerine ufak bir katkıda bulunacağım.

2012'de daha güzel bir dünyada hep birlikte yaşamak üzere yeni yılınız kutlu olsun.

1 yorum:

  1. FreeBSD projesine dün gücüm el verdiğince katkıda bulundum. 2012'de daha verimli bir yıl geçirmeyi, yeniliklerle daha çok karşılaşmayı arzuluyorum. Tüm Türk ve Dünya bilişim dünyasının yeni yılını kutlarım. İyi yıllar.

    Saygılarımla..

    Hasan Alp İNAN

    YanıtlaSil