14 Kasım 2011 Pazartesi

BSD Magazine Kasım 2011 Duyuruldu

BSD Magazine Kasım 2011 sayısı yayınlandı. PCBSD yeni sürümündeki yenilikler, PF ile ağ trafiğini kontrol etmek ve yönlendirmek isteyenler için bir başlangıç kılavuzu, PCBSD PBI paketlerini nasıl hazırlayabişleceğiniz, FreeBSD ağ araçları ile sürekli erişilebilir web sunucularının nasıl hazırlanabileceği, Coğrafi Bilgi Sistemleri serisinin devamı, sistemleriniz için edindiğiniz sertifikalarınızı nasıl güvenceye alabileceğiniz, OpenBSD bellek kullanımının gözlenmesi, BSD terminallerinin işleyişi, Sunucu olarak FreeBSD ve Ubuntu karşılaştırması ve EuroBSDCon düzenleme ekibinden değerlendirme yazılarından oluşuyor.


Ekim 2011 Sayısının tam içeriği ise şöyle:


PCBSD 9, Mark VonFange

PCBSD ilk sürümünün yayınlanmasının üzerinden geçen altı yılk içerisinde BSD işletim sisteminin masaüstü kullanıcısının tercih edebileceği seçenekler arasında olmasını hedeflemiştir. PCBSD 9 masaüstü kullanımı için yeni özellikler ile yerini masaüsütü işletim sistemleri arasında yerini pekiştiriyor.

PF Başlangıç Kılavuzu, Toby Richards

OpenBSD, FreeBSD ve PCBSD işletim sistemleri ön tanımlı olarak PF - Packet Filter kullanırlar.Bu yazı PF'in OpenBSD üzerinde nasıl yapılandırıp kullanabileceğinizi başlangıç düzeyinde ele alıyor.

kendi PBI Deponuzu Oluşturun, Kris Moore

PBI paketlerini hazırlamak için kullanılan araçlar FreeBSD portlarına aktarılmış durumda. Kris Moore bir FreeBSD sistemde kendi PBI deposunuz bu araçları kullanarak nasıl hazırlayabileceğinizi gösteriyor.

Speed Daemons - Süper Hızlı Sistemler, Lars R.Noldan

FreeBSD üzerinde CARP ve ifstated ve diğer ağ araçlarını ile portları kullanarak yüksek performanslı bir sunucu oluşturmak için bilmeniz ve yapmanız gerekenler.

İşletmeler için CBS Stratejisi, Rob Somerville

Rob Sommerville, FreeBSD üzerinde CBS kurulumu ve yapılandırması ile ilgili konuları ele aldığı yazırının bu bölümünde işletmeler için bir CBS kurulumunun ve yapılandırılmasının nasıl gerçekleştirileceğini ele alıyor.

Akıllı Kart ile Sertifiklarınızı Güvenceye Alın, Erwin Kooi

Yetkilendirilmiş Sertifika Sağlayıcılar -Certificate Authority- yönelik gerçekleştirilen saldırılar ile bir çok kurulum ve kişiye ait olan sertifikalar yetkisiz kişi veya kişilerin eline geçtiği olaylar önemli güvenlik sorunlarına neden oldu. Bu nedenle özel sertifikaların yetkisiz kişiler tarafından ele geçirilmesini önlemek için elimizdeki araçları kullanarak bunların erişilemesini zorlaştırıyoruz. Yazar OpenSSL ve PKI kullanarak özel sertifikaları gizliyor.

BSD Terminal Sunucusu, Toby Richards

BSD terminal sucunusu kurmak için kullanıulabilecek iki araç FreeNX ve XRDP'dir. Bu yazıda yazar her ikisini de ele alarak bir terminal sunucusu nasıl kuracağınızı gösteriyor.

OpenBSD'de Bellek Kullanım İstatistikleri, Paul McMath

OpenBSD'de bellek kullanımına ilişkin iststistikler systat(1) ile döndürülebilir. ANcak bu değerlerin doğru olarak yorumlanabilmesi için bu aracın ve OpenBSD çekirdek yapısının bilinmesi gereklidir.

Sunucu Olarak FreeBSD 8.2 ve Ubuntu Karşılaştırması, Bill Harris

Açık kaynak kodlu iki sunucu paltformaunun BSD Unix ve Linux'un tarafız bir gözle karşaılaştırılması.

EuroBSDcon Değerlendirmesi, Jeroen van Nieuwnhuizen

EuroBSDcon Avrupa'daki BSD kullanıcıları ve geliştirilerini buluşturan öenmli etkinliklerden birisidir. Bu sefer etkinliği düzenleyenlerin kendi gözünden bir dğerlendirmeyi okuyoruz. Benzer etkinlikleri düzenlemek isteyenler için yararlı olacaktır.

Keyifli okumalar.

Kaynak: http://bsdmag.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder