27 Ekim 2011 Perşembe

BSD Magazine Ekim 2011 Duyuruldu

BSD Magazine Ekim 2011 sayısı yayınlandı. Bu sayının kapak konusu olarak IPv6 seçilmiş. Dergide yer verilen konular arasında FreeNAS, FreeBSD, OpenBSD, DragonflyBSD, IPv6 ve güvenlik bulunuyor.

Ekim 2011 Sayısının tam içeriği ise şöyle:

FreeNAS, Josh Paetzel

Josh Paetzel, iXsystems tarafından geliştirilen FreeNAS son sürümü olan 8.0.1 ile ilgili bilgi veriyor. Yeni sürümde yapılan başlıca iyileştirmeler, donanım desteği ve yönetim araçları hakkında ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.

FreeBSD ile Gizli Kayıt Sunucusu, Michael, Shirk

Sistemlere yapılan izinsiz girişlerde sistem kayıtları değiştirlebilir. Bu durumda olayın fark edilmesi güçlerşir. Ağ üzerinde kurulan bir gizli kayıt sunucusu ile olası kayıt değşikilikleri kayıt edilebilir.

DragonflyBSD Haberleri, Justin C. Sherill

Justin C. Sherril DragonflyBSD tarafındaki gelişmeleri pkgsrc, şifreleme ve Google Summer of Code 2011 kapsamında gerçekleştirilen çalışmların kısa bir özetini bulabilirsiniz.

Geoserver ile Openmaps Verilierinin Kullanılması, Rob Somerville

Önceki sayıda yer verilen coğrafi bilgi sistemi konusuna Rob Sommerville pratik örnekler ile devam ediyor. BU yazısında Open Street Map - openstreetmaps.org sitesinden indirip kullanabileceğiniz harita verilerini geoserver üzerinde kullanılmasını ayrıntılı olarak gösteriyor.

OpenBSD 4.9 Üzerinde ONMP Kurulumu, Tobt Richards

OpenBSD 4.9 üzerinde Nginx, MySQl ve PHP kaynak kod ve OpenBSD ports üzerinden kurulumu ve yapılandırılması anlatılıyor.

Çekirdek Verilerinin Derlenerek Sistem hakkında bilgi Edinmek, Jasper Lievisse Adriaanse

OpenBSD üzerinde libGtop kütüpjhanesinin kullanılarak çekirden teme ait verilerin nasıl toplanabileceği, libGtop nasıl kullanılacağı örnekleri ile anlatılmış.

Apache'nin DoS ve DDoS Saldırılarından Korunması, Stavros N. Shaeles

Apache sunucusunun Dos ve DDos Saldırılarından korunması için mod_evasive kurulumu ve yapılandırılması anlatılıyor. Bunun yanında bazı sistem ayarlarının da uygun şekilde düzenlenerek ek desteğin verilemsi öernekleri ile ayrıntılı olarak anlatılmış.

IPv6 Bölüm 1 ve 2, Paul T. Amman

IPv6'nın IPv4'ün yerini alması yakın olduğu için kuruluşlar bu geçişe hazırlanmaya başladı. Bu geçişin sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilemsi için IPv6 geçiş hazırlıkları ve ağda IPv6 geçişinin nasılş yapılacağına dair bilgiler veriliyor.

Keyifli okumalar.

Kaynak: http://bsdmag.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder