7 Nisan 2012 Cumartesi

BSD Magazine Nisan 2012 Sayısı Duyuruldu

BSD Magazine Nisan 2012 sayısı yayınlandı. Bu sayının kapak konusu olarak "Bulut Bilişim" seçilmiş. Dergi içeriğinde bu sayının kapak konusu ağırlıklı olarak ele alınıyor. MidnightBSD'de uygulamalara mports desteği eklenmesi, VMware üzerinde OpenBSD 5.0 kurulumu, Amazon AWS EC2 üzerinde FreeBSD kurulumu, PostgreSQL veritabanında eşitleme yapılandırması ve kurulumu, RootBSD kurucus ve başkanı Mark Price röportajı, açık kaynak kodlu yazılımların yararlarının ele alındığı bir makaleden oluşuyor.

Nisan 2012 sayısının tam içeriği ise şöyle: 

İşte Karşınızda Bulut, Diego Montalvo

Geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde "bulut" veya "bulut bilişim" adını sıklıkla duyduk ve üzerine bir çok yazı yazıldı. Bulut kavram olarak üzerinde dışündüğümüzde en basit anlamı ile internet en geniş hali ile web olarak karşımıza çıkıyor. Bulut bilişim kavram olarak bulut üzerinden sunulan hizmetler için kullanılıyor. Bugün bulut bilişim çözümleri içerisinde BSD işletim sistemi ailesi bir çok üyesi ile karşımıaz geliyor. Amazon'un sunduğu Elastic Compute Cloud (EC2) üzerinde FreeBSD ve NetBSD AMI (Amazon Machine Instances) kullanıcılara sunuluyor. Bir diğer servis de RootBSD tarafından sunuluyor. Xen platformu üzerinde istenilen BSD işletim sistemi gereksinim duyulan teknik destek ile kullanılabiliyor.

Mports ile Uygulama Geliştirme, Caryn Holt

MidnightBSD ile gelen mports kullanılarak C, C++ veya Objective C uygulamalarına mport kütüphenesini kullanarak mport sunduğu işlevlerin aktarılmasını sağlar. MidnightBSD internet sitesinden örnekleri ile konu hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

BSDA Sınavı, Dru lavigne

Şubat 2012 sayısında BSDA sınavı ve sınava girecek olan kişilere bilgi veren bir yazı yayınlanmıştı. Bu sayıda ise BSDA sınavının uygulanması ile ölçme ve değerlendirme süreci ele alınıyor.

VMware Üzerinde OpenBSD 5.0 kurulumu, Toby Richards

VMware Server üzerinde OpenBSD 5.0 kuruluma yer veriliyor. Aynı yolu izleyerek bilgisayarınıza da OpenBSD kurabilirsiniz.

Amazon AWS EC2 Üzerinde FreeBSD Kurulumu, Diego Montalvo

Amazon AWS EC2 Üzerinde bir işletim sistemi kurmak AWS EC2 ilk günlerinde zor bir işlemdi ama bugün eskiye göre daha kolay. AWS EC2 üzerinde FreeBSD kurmayı ve işletmeyi düşünenler için bu yazı yol gösterici olacaktır.

PostgreSQL: Eşitleme, Luca Ferrari

Önceki sayılarda PostgreSQL veritabanı sunucu kümlerinin kurulumu, yedeklemesi, ele alınmıştı. Bu yazıda ise çalışır durumda olan bir sunucu kümesinin eş zamanlı olarak eşitlenip yedekte bekleyen bir yanının nasıl hazırlanacağını adım adım anlatılıyor.

Mark Price Röportajı, Diego Montalvo & BSD Team

Tranquil Hosting başkanı ve RootBSD sahibi olan Mark Price ile bulut bilişim üzerine yapılan röportajda, Mark Price konuya ve bulut bilişmin geleceğine ilişkin görüş ve düşüncelerini bulabilirsiniz.

Açık Kaynak Kodlu Yazılımın Yararları, Paul Ammann

Yazılım sektöründe açık kaynak kodlu yazılımların payı giderek artarken aynı zamanda sektörün ekonomik boyutunu da önemli ölçüde büyütmektedir. Açık kaynak koldu yazılımlar ile ortaya çıkardıkları ekosistem salt bir eknomik devrim olarak düşünülmemelidir. bunun yanında önemli etkileri de olmaktadır.

Kaynak: http://bsdmag.org/

Keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder