14 Eylül 2011 Çarşamba

BSD Magazine Eylül 2011

BSD Magazine Eylül 2011 sayısı yayınlandı. Bu sayının kapak konusu olarak FreeBSD sistemlerde PHP ve/veya içerik yönetim sistemleri ile kurulan web sitelerinin güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler seçilmiş. Küçük ağlar için DNSSEC ve Unbound kurulumu yapılandırılması, PCBSD güncelleme aracı ile PCBSD ile hazır olarak gelen life preserver ile yedekleme, DragonflyBSD sistemlerde Hammer dosya sistemi ile veri kurtarma, MySQL, OpenBSD terminallerinin Intel ve AMD platformları için yapılandırılması, VideoLAN komut satırından kullanılması ile NetBSD kullanılarak bir IDS sistem kurulumu ve yapılandırılması bu sayının konuları.

Eylül 2011 Sayısının tam içeriği ise şöyle:


FreeBSD 8.2 Üzerinde DNSSEC Çözümü ve IPv6 Unbound, Darrel Levitch

Unbound FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, Linux dağıtımları ile Microsoft Windows üzerinde kurulup çalıştırılabiliyor. Böylelikle Ipv6 geçiş yapılan ağlar üzerinde DNSSEC kurularak kullanılabiliyor. FreeBSD 8.2 üzerinde Unbound kurulumu veyapılandırıması ayrıntılı olarak ele alınmış.

PC-BSD 9 Güncel Tutmak, Kris Moore 

PC-BSD geliştiricisi Kris Moore PC-BSD 9 yer alan pc-updatemanager aracını hem komut satırından hem de grafik arayüzü ile nasıl kullanılacağını, böylelikle PC-BSD sisteminizi nasıl güncel tutacağınızı anlatıyor.

FreeNAS 8.0.1 üzerinde PC-BSD 9'u Life Preserver ile Yedeklemek, Dru Lavigne

PC-BSD ile sunulan Life Preserver yedekleme aracı sisteminizi bir ağ züerindeki NAS'a yedekleyebilirsiniz. Dru Lavigne bu işlemin hem NAS hem de kullanıcı tarafında nasıl yapılandırılıp gerçekelştirildiğini anlatıyor.

Hammer Dosya Sistemi ile DragonflyBSD üzerinde Veri Kurtarmak, Justin C. Sherrill

Hatalı yazılan bir rm *. txt komutu ile bulunulan dizindeki tüm dosyaları geri dönmemek üzere kolaylıkla silebilirsiniz. Bu durumda dosya sistemi ve bazı araçları kullanarak silinen dosyaları geri alabilirsiniz. Drgonfly BSD yeni dosya sistemi Hammer üzerinde bu tür hatalı işlemlerden kaynaklı kayıpları geri alabilirsiniz.

FreeBSD 8.2 Üzerinde Apache2, PHP5, MySQL5 ve modsecurity2.5 ile Dinamik Web Sitelerinin Saldırılara Karşı Korunması, Stavros N. Shaeles

Yaygın olarak kullanılan içerik yönetim sistemleri ile web programlama dilleri ile hazırlanan web siteleri çeşitli saldırılarla karşı karşıya kalmaktadır. FreeBSD sunucunu üzerinde doğru olarak yapılandırılmış olan araçlar ile bu saldırıların büyük bir bölümüne karşı önlem alabilirsiniz. Bu yazı temel bir sunucu yapılandırmasının ne şekilde yapılacağını adım adım anlatıyor.

MySQL Unleashed, Sufyan Bin Uzayr

MySQL veri tababınızdan daha fazla performans alabilmek için bazı ip uçları.

AMD/Intel Platformları için OpenBSD Terminal Yapılandırması, Alexei Malinin

ASCII terminalleri BSD sistemlerde yayagın olarak kullanılır. Bu tyerminallerin kullanılan platforma göre yapılandırılması kullanım kolaylığı saplar. OpenBSD üzeinde termianlleri nasıl yapılandıracağınız örnekleri ile ele alınıyor..

VideoLAN Nasıl (İstismar Edilir) Kullanılır?, Michael Bushkov

VideoLAN'ı komut satırından kullanarak ağ yayınlarından ses ve görüntüyü farklı araçlara yönlendirmekten evinizdeki sistemde bulunan DVD ağ züerinden farklı bir sistemde izlemeye kadar bir çok farklı şekilde videoLAn ile çalışabilirsiniz. YAzar uygulamalı örneklerle VideoLAN ile yapabileceğklerinize örnekler veriyor.

NetBSD ile IDS Kurulumu

IDS - Intrusion Detection Server, ağa yetkisiz girişlerin belirlenmesi için kullanılan sistemlerdir. Ağ tarfiğni kontrol ederek olası bir yetkisiz erişimi belirlemek ve önlemek için kullanılırlar. Bu yazı NetBSD kullanılarak bir IDS kurulması ve yapılandırılmasını ayrıntılı olarak ele alıyor.

Dergiyi BSD Magazine sitesinden indirebilirsiniz.
Keyifli Okulamar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder