6 Haziran 2011 Pazartesi

Salt IPv6 Destekli FreeBSD ve PC-BSD Test Sürümleri Yayınlandı

IPv4 protokolünün sunduğu adres aralığının sınırları olması ve serbest durumdaki adres bloklarının hızlı bir şekilde azalması nedeni yerine kullanılmak üzere IPv6 protokolü geliştirilmişti. IPv6 protokolü bugün işletim sistemlerin IPV4 ile birlikte kullanılabilmektedir. Bunun nedeni ise geliştirilmiş olan uygulamların halen Ipv4 soketlerine gereksinim duymasıdır. Her iki protokolün birlikte kullanılması ilk bakışta sistemin kesintisiz çalışmasını sağladığı için ideal bir çözüm olarak görülse de IPv6 protokolünün uygulanmasında karşılaşılan sorunlarıın göz ardı edilmesine neden olmaktadır.



FreeBSD vakfının bu girişimi bilgisayar ağları ve sunucu çözümlerinde yaygın olarak kullanılan FreeBSD'nin sunmakta olduğu IPv6 desteğinin daha da geliştirilmesi için önemli bir adım olacak. Var olan kararlı ve geliştirme sürümlerinde halen IPv4 ve IPv6 desteğini birlikte sunuyor. IPv6 desteği 2007 yılından bugüne dek FreeBSD sunucularında ve ağ yapısında, Ipv4 ile birlikte kullanılıyor.

FreeBSD Vakfı, IPv6 desteğinin iyişletirilmesi için Bjoern Zeeb salt IPv6 destekli FreeBSD işletim sistemi geliştirilmesi için destek vermişti. Bjoern Zeeb hazırladığı salt IPv6 destekli çekirdek ile gelen deneme sürümleri bugün için halen kullanılmakta olan yazılımlardaki olası IPv6 hatalarının belirlenmesini, hem donanım hem de işletim sistemi düzeyinde karşılaşılacak olası sorunların önceden belirlenerek IPv6 geçişi sürecinde yaşanacak olan sorunların önceden giderilerek sorunsuz bir geçiş yapılmasını sağlayacak. Bu çalışmalara iXsystems da katılarak salt IPv6 destekleyen FreeBSD ve PC-BSD test sürümlerini bugün duyurdu.

FreeBSD test sürümlerini http://www.freebsd.org/ipv6/ adresinden indirip deneyebilirsiniz.

PC-BSD test sürümlerini http://pcbsd.org/IPv6 adresinden indirip deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder