10 Kasım 2010 Çarşamba

Nice yıllara Firefox!

6 yıl önce 9 Kasım 2004 tarihinde Firefox 1.0 sürümü duyuruldu. Mozilla Vakfı tarafından açık kaynak kodlu olarak geliştirilmeye başlanan Firefox tarayıcısının 6. yaşını kutluyoruz. Bu gün güncel sürümü 70 dillde kullanılabiliyor. Tüm intetnet kullanıcılarının yaklaşık olarak %25 tarafından tercih edilen tarayıcı bundan on yıl önce Netscape Communications ait olan Netscape Communicator kaynak kodlarının açılması ile açık kaynak kodlu olarak geliştirilmeye başlanmasının üzerinden 10 yıl geçti.
Fireox'un 6 yaş gününü kutlamak için Mozilla ve Firefox topluluğunun kullanıcılardan bir isteği var. Firefox'u ne kadar çok sevdiğinizi ve kullandığınızı dünayya göstermenizi istiyorlar. Yapmanız gereken Mozilla ofislerine bir kartpostal yollamanız. Kartpostala Firefox ile ilgili bir kaç satırlık bir mesajı yazıp, Mountain View, Kaliforniya veya Paris Ofisleri'nden birisine yollamanız yeterli. Yolladığınız kartpostal bir çekiliş hakkı kazanacak. yapılan Çakilişte kazanan talihli kullanıcıya çekilişte kazananlara Firefox mobile tişörtü hediye edilecek. Çekiliş ve kartpostallar hakkında ayrıntılı bilgi http://www.spreadfirefox.com/foxcards adresinden edinilebilir.

1 yorum:

  1. Ne güzeldin firefox 1.5 sürümünden beri süren bir aşkı böyle haşamat edeceğin hiç aklıma bile gelmezdi. Ama olmadı olamadı. Üzgünüm 5 yıllık aşkımız sene sonun zor çıkar bence. Dünya da Windows ve MAC den başka işletim sistemleri olduğunu onları kullananların da seni sevebileceğini ne çabuk unuttun. Yazık ettin aşkımıza.

    YanıtlaSil